L’Institut Berenguer d’Anoia fou creat a Inca l’any 1970 pel Ministeri d’Educació i Ciència. Fou el primer centre públic d’Ensenyament Mitjà de la comarca. El fet de ser mixt des d'un principi, va suposar per a la població femenina de la comarca la possibilitat de continuar els estudis sense haver-se de desplaçar a Ciutat. De bon començament va demostrar ser un centre molt compromès amb la nostra llengua i cultura, compromís que no ha abandonat mai.

En Berenguer d'Anoia

Berenguer d’Anoia fou un trobador del segle XIV, fill de pare noble, originari de Sant Sadurní d’Anoia, que s’establí a Inca després de la conquesta de Mallorca. Va escriure Mirall de trobar, un breu tractat de retòrica en provençal, llengua dels trobadors catalans fins en el segle XV.
Ell mateix, en una estrofa reproduïda a la imatge de sota, confirma que va néixer a Inca, motiu pel qual dóna nom a l’Institut.

Estrofa de Mirall de Trobar

Mirall de trobar

El nom de l'obra de Berenguer d'Anoia, Mirall de trobar, es va adoptar per a la revista actual, que es va començar a publicar el curs 89-90. Podeu veure més informació a Revista.

berenguer