Educació plàstica

Un llibre d'art és una peça d'art creada per un artista.

El concepte llibre d’artista implica que l'obra ha de mantenir alguna connexió d'idees, com és la presentació del material en relació amb una seqüència que doni accés als seus continguts.

El quadern és aquest lloc on un gargot es converteix en una idea, un esbós o tota una obra d'art. Portàtils com l'última tecnologia, entrenen la creativitat i estimulen la inspiració amb la llibertat que dóna la falta d'expectatives.

El quadern és un espai íntim on l'artista experimenta, convertint-se de vegades en una meta en si, digna de ser admirada i emmarcada. Especialment interessants en aquests temps de pantalles tàctils, on res es toca.

Aquestes imatges estan enllaçades a quaderns d'artista dels alumnes del batxillerat d'Arts. Us convidam a fullejar-los.

   la01          la02       la03       la04
JDtierra  pedrow    

Aquests dies , al hall del nostre centre podeu veure uns dibuixos realitzats pels alumnes de 1r de batxillerat artístic, a partir de la paraula sinuós amb tècniques seques: llapis, bolígraf i retolador. Pitjau sobre les imatges i veureu tots els treballs.

Sinuós:

-Que té entrants i sortints corbs

-Que forma una línia composta de corbes separades per un punt d'inflexió.

 w006 w008   w07  w005

Els alumnes de 3r d'ESO de l'optativa d'Educació Plàstica han gaudit d'una visita a la col·lecció permanent d'art contemporani de la Fundació March. La visita ha estat guiada per una ex-alumna nostra. Hem entrat de ple al llenguatge de les avantguardes, al color i a l'ús de materials inusuals per a la creació artística. Tot un plaer pels sentits.

 

201355

bancweb

Els alumnes de 2n d'ESO d'Artesania han duit endavant un projecte cooperatiu al banc del pati situat davant la porta de sortida al pati del bloc A. Cada un va fer un projecte d'intervenció basat en l'artista Piet Mondrian. D'entre totes les idees se'n va escollir una i aquí teniu el resultat. Enhorabona!

banc420

gimnas2

Ja està penjat al gimnàs el mural que van realitzar els alumnes de Taller de pintura el curs passat. Tot va començar per un encàrrec del Departament d'Educació Física: decorar les parets del gimnàs amb un mural, amb algun motiu que tingués relació amb l'esport.

Cada alumne de l'assignatura va presentar un projecte. El més votat pels alumnes i pels professors d'Educació Física va ser el de Laura Brown. El treball en equip de tot el grup, la col·laboració del departament de Tecnologia i l'ajuda dels professors d'Educació Física va fer possible que aquest gran mural, fet amb acrílic sobre fusta, pugui lluir avui al nostre gimnàs.