Arriba Nadal i com és tradició des de fa uns anys, a l'institut omplim de bons propòsits l'Arbre dels desitjos.

Tothom pot expressar en una targeta allò que més desitja i penjar-ho a l’arbre que hem situat al bar. Colors i missatges omplen aquest raconet del centre.

Compartim el Nadal i els nostres desitjos!

arbre2016

glosa1

Dia 30 de novembre els glosadors de Mallorca vengueren a fer un taller de gloses a tots els alumnes de 2n ESO. Na Maribel Servera “Servereta”, en Pau Riera “Rierol” i en Mateu Matas “Xurí” els donaren a conèixer quines tècniques i recursos utilitzen els glosadors per improvisar.

Cada grup va elaborar una glosa amb les passes que els mostraren i feren un exercici de memòria.

Al final de cada sessió els alumnes tengueren l'oportunitat de viure un combat de glosadors que els va sorprendre molt.

Una experiència única que varen compartir i gaudir alumnes i professors!

Dia 28 de novembre el glosador i mestre artesà Jordi Cloquell, “Artiller”, va realitzar un taller de ximbombes als alumnes de 1r ESO. En Jordi els va explicar quin tipus d'instrument és una ximbomba, com s'elabora i en va fer sis, una per a cada grup. Acabaren el taller cantant i tocant les que havia duit el mestre.

El dia de Sant Antoni les estrenarem i posarem ritme a les cançons amb les ximbombes!

 

ximbomba2

 

L'any 2016 es commemora el setè centenari de la mort de Ramon Llull, l'autor més universal de la nostra cultura.

Amb motiu d'aquesta efemèride, a l'institut hem volgut acostar als alumnes la figura d'aquest pensador i escriptor excepcional a través d'activitats com una exposició, cartells amb alguns aforismes i un espectacle teatral centrat en aquest personatge.

 

llull1

 

L'exposició, situada al hall de l'institut, té com a objectiu divulgar la vida i l'obra de Llull en tots els seus vessants. La part central és un arbre realitzat pels alumnes de 3r PMAR que ho il·lustra.

 

cartellull

 

D'altra banda, el passat 7 d'octubre els alumnes de 1r de batxillerat assistiren a la representació de Phantasticus a la sala d'actes. Un espectacle de Produccions del Mar en què es mostra el personatge en el suposat darrer viatge que va fer de tornada a Mallorca, després de difondre les seves raons i intentar convertir els infidels.

Ramon Llull, autor universal, de vida llarga i avançada al seu temps, demostrà que tot i conviure amb cultures molt diverses, sempre va adoptar una actitud de respecte i cordialitat en les relacions amb els altres, defensant el diàleg i la raó. Seves són aquestes sàvies paraules: Si no ens entenem per llenguatge, entenem-nos per amor”.

Des de la Comissió Lingüística aquest nadal vàrem proposar una activitat a la comunitat educativa del Berenguer que va consistir en penjar un desig a l'Arbre dels Desitjos que decidírem ubicar dins el Bar del centre ja que allà hi té accés tothom.

Va ser un autèntic èxit de participació i des de la Comissió Lingüística volem agrair la col·laboració de tothom: alumnes/profes participants, na Xisca del bar que no només va consentir que l'hi deixàssim sinó que a més animava que hi participassin i a la Direcció del centre per fer suport a la iniciativa...

Salut i molts bons anys!

 

arbredesitjos

Subcategories